De bewoner van het lichaam kijkt ten lange laatste door het oog

van zijn ziel, glimlacht om de ernst van de droom. (Ton Müller)

EFT: Emotional Freedom Techniques

 

EFT is een eenvoudige, snelle en speelse methode om blokkades in je energiesysteem op te ruimen.

 

EFT staat voor Emotional Freedom Techniques en werd in 1995 in Amerika ontwikkeld door Gary Craig, een ingenieur van Stanford University. Het is een verrassend eenvoudige, snelle en speelse methode om blokkades in je energiesysteem op te ruimen en te integreren via het aanraken van specifieke acupunctuurpunten.

Het mooie van EFT is dat je het op jezelf kan toepassen. Je kan zo zelf meer vrijheid en gezondheid in je leven creëren en je trilling verhogen.

 Sinds EFT op mijn pad is gekomen, heb ik mogen ervaren hoe met EFT kleine en grote belemmeringen worden opgeruimd, zowel bij mezelf als voor mijn cliënten. Wonderen zijn mogelijk.

 

Uitgangspunt

De oorzaak van alle negatieve emoties, is een verstoring van het energiesysteem van het lichaam. Het lichaam heeft de mogelijkheid om zichzelf te genezen als je de emotionele blokkades en trauma’s neutraliseert die in het lichaam opgeslagen zijn.

 

Hoe?

Door het tikken op specifieke meridiaanpunten terwijl je je focust op de verstoring, breng je je energiesysteem in balans. Daardoor verdwijnen de symptomen die je ongemak brachten. Het tikken zelf is pijnloos, en het hele proces is pijnloos. Herbeleving van emotionele pijn wordt hierdoor vermeden.

 

Waarvoor?

- Fysieke verstoringen: rugpijn, hoofdpijn, allergieën, artritis…

 

- Emotionele en mentale verstoringen zoals fobieën en angsten, eetstoornissen, verslaving aan koffie, alcohol, sigaretten, trauma na een auto-ongeluk, aanranding, aardbeving, ontslag, vasthouden aan wrok, schuldgevoel, onverwerkt verdriet; kleine dingen zoals weerstand om een gesprek met je baas aan te gaan.

 

- Verbetering van je zelfbeeld.

In individuele sessies stemmen we ons samen af en gaan met behulp van EFT aan de slag met de thema’s, belemmeringen, patronen e.d. die bij jou spelen en de onderliggende oorzaken. Zo brengen we snel verlichting en verruiming.

 

Zie ook: www.emofree.com